Dari Call of Duty: Vanguard ke Shang-Chi, Inilah Treler Terbaik Minggu Ini

Dari Call of Duty: Vanguard ke Shang-Chi, Inilah Treler Terbaik Minggu Ini

Dengan studio anime pulih secara beransur-ansur dari wabak, minggu lalu telah menyaksikan gelombang besar treler baru untuk filem dan siri anime yang akan dilancarkan sepanjang musim luruh. Tidak ketinggalan, perkhidmatan streaming seperti HBO Max, Disney+, Apple TV+, dan Netflix melancarkan program asli mereka yang dinanti-nantikan sementara Marvel Studios bersedia untuk kembali ke pawagam.

Berikut adalah semua treler, teaser, dan promosi terbesar dan terbaik yang dikeluarkan minggu lalu, ketika musim panas mulai tamat dan musim luruh menjulang.

Adventure Time: Distant Lands

Bulan depan membawa kesinambungan Adventure Time keempat dan terakhir khusus di HBO Max, Adventure Time: Distant Lands – Wizard City . Istimewa itu mengikuti Peppermint Butler ketika dia bergabung dengan sekolah sihir sambil berusaha untuk menyimpan rahsia dari masa lalu yang buruk dari rakan sekelas barunya ketika dia menjadi suspek utama dalam insiden besar sekolah.

Adventure Time: Distant Lands – Wizard City ditayangkan pada 2 September di HBO Max.

Call of Duty: Vanguard

Francais Call of Duty mula dengan mencipta pertempuran-pertempuran terbesar Perang Dunia II, dan siri permainan penembak orang pertama kembali ke akarnya dengan ansuran utama berikutnya, Call of Duty: Vanguard . Sebuah treler sinematik untuk permainan yang akan datang menunjukkan medan perang yang luas, dengan skuad kecil yang siap untuk mengubah arus pertempuran dan memenangi peperangan.

Dihasilkan oleh Sledgehammer Games and Treyarch dan diterbitkan oleh Activision, Call of Duty: Vanguard akan dikeluarkan pada 5 November untuk PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, dan PC.

86 EIGHTY-SIX

Setelah mengalami kelewatan produksi kerana pandemik coronavirus (COVID-19), siri anime popular 86 Eighty-Six kembali pada bulan Oktober ini, mengambil kisah epiknya di mana ia berhenti. Berdasarkan siri novel ringan oleh Asato Asato dan Shirabii, 86 mengikuti dunia di mana perang sepertinya dilancarkan sepenuhnya oleh robot gergasi sebelum kebenaran di sebalik sifat perang futuristik terdedah.

Berdasarkan siri novel ringan oleh Asato Asato dan Shirabii, 86 EIGHTY-SIX akan kembali untuk bahagian kedua pada bulan Oktober ini.

Eternals

Sementara pengeluaran luas teater Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings masih dalam beberapa minggu lagi, Marvel Studios telah melancarkan treler teater terakhir untuk filem seterusnya, Eternals . Tampilan terbaru filem Marvel Cinematic Universe yang akan datang itu mengusik asal-usul Celestial bangsa kosmik sambil mengisyaratkan apa yang dilakukan oleh Eternals semasa peristiwa Avengers: Infinity War .

Diarahkan dan ditulis bersama oleh Chloé Zhao, Eternals tiba di pawagam pada 5 November.

Foundation

Novel fiksyen sains Foundation Isaac Asimov yang sangat berpengaruh sedang diadaptasi menjadi siri televisyen yang bercita-cita tinggi untuk Apple TV+ bulan depan. Ketika Empire mengetahui ancaman bencana yang dapat mengakhiri cara hidup mereka sepenuhnya, ia akan menciptakan asas bagi peradaban masa depan untuk membangun kembali dan berkembang sementara konflik antara planet menjulang.

Dihasilkan oleh David S. Goyer, Foundation menayang perdana pada 24 September di Apple TV+.

He-Man and the Masters of the Universe

Walaupun Netflix mempunyai siri animasi Masters of the Universe yang kini berjalan di platformnya dengan Masters of the Universe: Revelation , ia juga melancarkan siri animasi CG yang bertajuk He-Man and the Masters of the Universe . Pertunjukan yang akan datang menceritakan Putera Adam belajar bagaimana untuk berubah menjadi He-Man untuk pertama kalinya ketika dia menghadapi Skeletor untuk mempertahankan Eternia.

He-Man and the Masters of the Universe tayang perdana pada 16 September di Netflix.

Kingdom

Setelah kelewatan yang berkaitan dengan pandemik, siri anime hit Kingdom akhirnya berjaya kembali untuk meneruskan musim ketiga. Berdasarkan siri manga oleh Yasuhisa Hara, Kingdom ditetapkan selama tempoh Warring States pada abad ke-2 China, dengan kerajaan-kerajaan yang bersaing berjuang di antara mereka sendiri untuk penaklukan dan ketuanan. Walaupun banyak unsur fiksyen, siri anime menggabungkan tokoh-tokoh sejarah dalam tampilan sejarah China yang menyeluruh.

Berdasarkan siri manga oleh Yasuhisa Hara, episod Kingdom baru disiarkan oleh Funimation pada setiap hari Isnin.

Komi Can’t Communicate

Anime yang dinanti-nantikan Komi Can’t Communicate dijadualkan untuk tayangan perdana pada bulan Oktober ini, dengan adaptasi televisyen aksi langsung dari siri manga Tomohito Oda yang akan ditayangkan di Jepun bulan depan. Komi Can’t Communicate mengikuti seorang remaja pemalu bernama Hitohito Tadano yang menolong rakan sekelas Shouko Komi muncul dari cengkerangnya sendiri dan membuat teman baru.

Diarahkan oleh Kazuki Kawagoe dan Ayumu Watanabe, Komi Can’t Communicate menayang perdana di Jepun pada 7 Oktober.

The Moon, Laika and the Bloodsucking Princess

Vampire akan menyertai perlumbaan angkasa dalam siri anime yang akan datang The Moon, Laika and the Bloodsucking Princess . Mengadaptasi siri novel ringan Tsuki to Laika to Nosferatu oleh Keisuke Makino dan Karei, siri ini menunjukkan sejarah alternatif perlumbaan ruang angkasa, dengan tentera meminta vampire untuk dijadikan juruterbang ujian dalam pertandingan antarabangsa mereka untuk sampai ke Bulan terlebih dahulu.

Diarahkan oleh Akitoshi Yokoyama, The Moon, Laika and the Bloodsucking Princess menayang perdana di Jepun pada Oktober ini.

Pokémon

Sekarang adalah masa yang tepat untuk menjadi peminat francais RPG popular Nintendo Pokémon , dengan siri permainan video yang mengeluarkan berita dan treler untuk beberapa judul yang akan datang ke Nintendo Switch pada bulan-bulan mendatang. November menyaksikan pembuatan semula yang disempurnakan untuk Pokémon Diamond and Pearl , yang awalnya dilancarkan pada tahun 2006 untuk Nintendo DS, sementara Januari akan menyaksikan peluncuran spin-off prequel Pokémon Legends: Arceus .

Dihasilkan oleh ILCA, Pokémon Brilliant Diamond dan Shining Pearl dikeluarkan pada 19 November untuk Nintendo Switch. Dihasilkan oleh Game Freak, Pokémon Legends: Arceus dikeluarkan pada 28 Januari untuk Nintendo Switch.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Tahap 4 MCU berlanjut dengan Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings , menjadikan Simu Liu sebagai superhero seni mempertahankan diri. Dengan pelepasan teater filem yang luas beberapa minggu lagi, sebuah treler baru yang dihoskan oleh Liu dan Awkwafina mempamerkan aksi filem tersebut sambil mengarahkan penonton untuk membuat pesanan tiket untuk menyambut wira MCU berikut.

Diarahkan oleh Destin Daniel Cretton dan ditulis oleh Daniel Callaham, Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings tiba di pawagam 3 September.

Star Wars: Visions

Lucasfilm dan tujuh studio anime berbeza bekerjasama untuk siri antologi Star Wars Star Wars Visions baru, yang akan ditayangkan pada bulan depan di Disney+. Lucasfilm telah melancarkan treler debut bahasa Jepun dan bahasa Inggeris asal untuk siri yang akan datang, dengan tujuh kisah berbeza yang dijelaskan untuk menonjolkan sisi yang berbeza Star Wars Universe.

Star Wars: Visions mula ditayangkan pada 22 September di Disney+.

Twelve Minutes

Permainan video misteri yang baru dilancarkan Twelve Minutes mempunyai pemeran semua bintang, dengan James McAvoy, Daisy Ridley, dan Willem Dafoe antara nama besar yang memberikan bakat mereka kepada tajuk berdasarkan cerita. McAvoy menggambarkan seorang lelaki bernama Aaron terperangkap dalam lingkaran waktu, mencari jalan untuk memecahkan kitaran dan bertahan bersama isterinya yang hamil sebelum seorang pembunuh datang untuknya dan keluarganya dalam setiap lingkaran maut.

Dihasilkan oleh Luis Antonio dan diterbitkan oleh Annapurna Interactive, Twelve Minutes kini tersedia untuk Xbox Series X|S, Xbox One, dan PC.

Sumber: CBR

Leave a Reply

This Post Has One Comment