One Piece: Apa Itu Sanji?

  • Post category:Anime
One Piece: Apa Itu Sanji?

AMARAN: Berikut ini mengandungi spoiler untuk One Piece Bab # 1023, “Spitting Image” oleh Eiichiro Oda, Stephen Paul dan Vanessa Satone.

Sebagai bekas anggota kumpulan MADS Judge Vinsmoke, Queen sudah mengetahui bagaimana pemikiran saintis dalam One Piece . Dia tahu anak-anak Vinsmoke adalah cyborg dan sehingga Sanji menjelaskan fisiologinya sendiri dalam Bab #1023 manga, Queen menganggap tukang masak itu hanyalah hasil percubaan Judge. Dalam bab ini, Queen berpendapat bahawa manusia biasa tidak akan dapat menyalakan kaki mereka seperti yang dapat dilakukan Sanji, lalu menjatuhkan nama yang menarik, mempersoalkan identiti sebenar Sanji, yang nampaknya King bertindak balas terhadap – orang Lunari.

Ini nampaknya nama bangsa pengawal api yang dikatakan King adalah seorang anggota. Mereka tinggal di atas Red Line sebelum Mary Geoise dibina, dan dianggap sebagai dewa jika penceritaan mabuk Whitebeard dipercayai. Meskipun sekarang mereka diyakini telah punah, kita tahu King dapat mengendalikan api pada skala yang lebih besar, jadi mungkinkah Sanji adalah keturunan dari bangsa ini? Kita tahu api tidak disebabkan oleh mana-mana jenis Haki, dan dia mengatakan bahawa dia 100 peratus manusia. Mungkinkah api itu disebabkan oleh genetik? Mari kita perhatikan.

Memandangkan ukuran ayah Sanji yang sangat besar, mungkin Vinsmokes dari One Piece berasal dari kaum Lunari. Walaupun sangat diragukan Sanji adalah seorang Lunarian berdarah penuh, ada kemungkinan di suatu tempat di masa lalu, seorang Lunarian dikawinkan dengan manusia yang mengakibatkan keluarga Judge. Kekuatan api mungkin merupakan sifat resesif, dan oleh kerana anak-anak lain tidak diizinkan untuk menunjukkan emosi yang melampau seperti Sanji, mereka tidak pernah membangunkan kemampuan mereka. Sanji hanya mengetahui tentang hal itu ketika dia merasa sangat marah ketika berlatih di Momoiro Isle. Kita tidak tahu sama ada sayap di belakang King adalah sifat Lunarian, tetapi nampaknya badannya yang besar adalah jika teori ini benar.

Semasa berlawan dengan King dan Queen, Queen mengatakan, “Adakah manusia membakar seperti itu?! Saya tahu awak bukan orang Lunarian!!” Sanji menjawab dengan “Saya ada!! Kepanasan semangat saya melepasi suhu api!!!” Bahagian “Saya ada” dari pidatonya kemungkinan besar merujuk kepada bahagian “pembakaran manusia” dari pertanyaan Queen, tetapi itu mungkin cara Oda untuk mengisyaratkan bahawa Sanji adalah sebahagian Lunarian, walaupun Sanji sendiri belum mengetahuinya.

Mungkin juga orang Lunari tidak ada hubungannya dengan kekuatan Sanji dan itu adalah kesan sampingan dari percubaan ayahnya. Walaupun Sora mengambil ubat semasa kehamilannya untuk pastikan anak-anaknya manusia, Sanji adalah satu-satunya yang berjaya. Mungkin sebahagian dari percubaan itu berjaya tetapi hanya dicetuskan oleh emosi Sanji yang melampau. Dia dianggap gagal kerana emosinya, tetapi mereka dapat menjadi sumber kekuatannya.

Pada akhirnya, kekuatan Sanji mungkin berasal dari gabungan eksperimen ayahnya yang unik dan cinta ibunya. Buat masa ini, peminat One Piece dibiarkan membuat spekulasi ketika ceritanya terus terungkap.

Sumber: CBR

Leave a Reply

This Post Has 14 Comments

  1. Scotttunny

    Сайт который должен быть в закладках у любого дачника semstomm.ru

  2. cryplifap

    На сайте https://www.cve.news/ представлены последние новости, которые касаются кибербезопасности. Здесь только актуальная, честная, правдивая информация, которая даст ответы на многочисленные вопросы. Все новости составлены лучшими экспертами, которые отлично понимают в данном вопросе и предоставляют только актуальную и честную информацию, с которой будет полезно ознакомиться и вам. И самое главное, что материалы со всего мира публикуются здесь ежедневно. Их появление в интернете регулярно отслеживается, чтобы вы узнали о них первыми.