One Piece: Luffy Bersedia untuk Pusingan 2 Dengan Kaido, tetapi Adakah Keputusan akan Berubah Baik?

  • Post category:Anime
One Piece: Luffy Bersedia untuk Pusingan 2 Dengan Kaido, tetapi Adakah Keputusan akan Berubah Baik?

AMARAN: Berikut mengandungi spoiler untuk One Piece Bab #1021, “Demonio,” karya Eiichiro Oda, Stephen Paul dan Vanessa Satone.

Dalam Bab #1021 One Piece, Luffy siap untuk melawan Kaido sekali lagi setelah diselamatkan dari lemas — dan memakan daging. Dia meminta Momonosuke untuk berubah menjadi naga dan membawanya kembali ke Onigashima supaya dia boleh menghadapi Kaido. Namun, Luffy tidak akan berada di tahap penuh kekuatannya kali ini, yang mungkin akan mempengaruhi pertempuran itu lebih dari yang dia sedar.

Yamato sedang melawan Kaido sementara ketiadaan Luffy, menggunakan Inu-Inu-no-Mi-nya untuk berubah menjadi roh serigala penjaga Wano. Pertempuran ini tidak hanya meletihkan Yamato, tetapi juga Kaido, yang bermaksud Luffy akan memiliki peluang yang lebih baik untuk mengalahkan penjahat itu dalam pusingan kedua pertarungan mereka. Dan jika Yamato tetap berada di sisi Luffy, itu akan memberi peluang kemenangan kepada Topi Jerami.

Ada satu faktor tambahan yang dapat membantu Luffy: Momonosuke telah meminta Shinobu mengubahnya menjadi orang dewasa. Dengan menggunakan Jutsu Ripe-Ripenya, Shinobu dapat mengubah Momo dari seorang anak menjadi orang dewasa yang dia akan menjadi seandainya dia tidak dihantar ke masa depan. Momo percaya jika dia dewasa sepenuhnya, ia boleh mempengaruhi kekuatan Buah Iblisnya dan mengubah bentuk naganya. Sekarang ini ia tidak jauh lebih besar daripada manusia biasa, tetapi menjadi dewasa mungkin dapat meningkatkan saiz naganya sehingga sebanding dengan bentuk naga Kaido sendiri. Itu bukan hasil yang terjamin tetapi Momo berkeras untuk mencubanya – jika pelannya berjaya, itu boleh menjadi faktor penentu dalam perjuangan Luffy melawan Kaido.

Luffy telah kembali dari ambang kematian untuk menghadapi Kaido sekali lagi, tetapi kali ini dia mempunyai dua sekutu yang memiliki tujuan peribadi untuk menentang Beast Pirate. Didorong oleh keazaman mereka untuk membebaskan Wano dan membalas dendam bagi rakan dan keluarga mereka, mereka mungkin mempunyai apa yang diperlukan untuk membantu Luffy pada waktu terakhir untuk akhirnya membebaskan negara itu dan membuka sempadannya. Sekiranya pelan Momonosuke berjaya, dia dapat melawan bentuk naga Kaido yang sangat besar sementara Yamato dan Luffy berusaha menghabiskannya.

Tidak ada yang mengatakan siapa lagi yang mungkin muncul untuk pertarungan terakhir menentang Kaido, supaya Luffy boleh mendapat lebih banyak pertolongan daripada percubaan pertamanya. Oleh itu, sementara protagonis One Piece itu tidak memiliki kekuatan penuh, dia dapat menggabungkan kekuatannya dengan kekuatan rakan-rakannya untuk mengatasi ancaman yang diberikan oleh Kaido. Kejatuhan Kaido akan menandakan era baru bagi Wano, dan hanya akan sesuai jika Momonosuke dan Yamato – yang sama-sama mewakili warisan Oden – adalah sebahagian permulaan baru itu.

Sumber: CBR

Leave a Reply

This Post Has One Comment