Pencipta Bleach Mempromosikan Loki di Jepun Dengan Ilustrasi Aizen Baru

  • Post category:Anime
Pencipta Bleach Mempromosikan Loki di Jepun Dengan Ilustrasi Aizen Baru

Tite Kubo telah bekerjasama dengan Marvel Studios Japan untuk mengeluarkan ilustrasi baru salah seorang penjahat Bleach yang paling terkenal.

Ilustrasi baru Kubo mengenai Aizen didedahkan di Twitter, bersama gambar Tom Hiddleston sebagai Loki. Kedua-dua watak itu berpose sama dan memiliki senyum nakal yang sama di wajah mereka, bersama kapsyen yang menyatakan “Dewa Pengkhianatan dan Shinigami Pengkhianatan berdiri berdampingan!” Sama seperti Loki terkenal kerana selalu mengkhianati saudaranya Thor, watak Aizen terkenal kerana menjadi antagonis Bleach yang paling berganda. Lukisan ini dibuat oleh Kubo untuk membantu mempromosikan pengeluaran siri Loki Disney + di Jepun.

Bleach pada awalnya diterbitkan pada tahun 2001 dan merupakan salah satu siri manga paling berjaya sepanjang masa, setelah menjual lebih dari 120 juta jilid terkumpul di seluruh dunia. Siri ini menceritakan kisah Ichigo Kurosaki, seorang pemuda yang mewarisi kekuatan dan gelaran Soul Reaper, makhluk yang ditugaskan untuk melindungi jiwa orang-orang yang baru meninggal dan yang mesti bertarung melawan Hollows, arwah sesat yang telah menjadi bahaya dan ganas. Adaptasi anime manga ditayangkan dari 2004-2012, dan pada tahun 2020, ia diumumkan bahawa siri anime akan menerima musim tambahan untuk adaptasi arka manga terakhir. Selain siri anime, Bleach telah diadaptasi menjadi filem live-action, siri-siri permainan video dan juga musikal panggung.

Setelah tamatnya manga Bleach pada tahun 2016, Kubo bekerja sebagai pereka watak untuk permainan video Sakura Wars Sega pada tahun 2019, yang juga diadaptasi menjadi siri anime. Pada tahun 2020, manga terbaru Kubo, Burn The Witch , memulakan siri dalam Weekly Shonen Jump . Siri ini menceritakan dua ahli sihir yang tinggal di London, dan berada di dunia yang sama dengan Bleach .

Bleach tersedia untuk ditonton di Hulu, Netflix dan Crunchyroll. Loki ditayangkan secara eksklusif di Disney+.

Sumber: Twitter

Leave a Reply