Tarikan Demon Slayer Baru di Universal Studios Diperkenalkan

  • Post category:Anime
Tarikan Demon Slayer Baru di Universal Studios Diperkenalkan

Tiga tarikan baru menuju ke Universal Studios Jepun pada akhir tahun ini, yang semuanya mengenai dunia dan watak Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba seperti yang diperincikan dalam kolaborasi yang baru diumumkan.

Menurut Famitsu (melalui Siliconera), salah satu daripada tiga tarikan yang akan datang adalah tunggangan realiti maya atau virtual reality (VR) berdasarkan peristiwa-peristiwa dalam filem Mugen Train menggunakan teknologi extended reality (atau XR) untuk pengalaman immersif penuh. Satu lagi tarikan adalah tunggangan roller coaster yang menceritakan dua kisah asal dengan “unsur komedik,” dengan perjalanan memainkan ulasan dari Tanjiro dan pelbagai watak Demon Slayer yang lain. Tarikan ketiga akan meletakkan peserta dalam cabaran latihan yang bertemakan Demon Slayer Corps., berharga ¥ 1,200 (atau sekitar RM 46) dan menawarkan buku kecil dan lencana lengan kepada semua peserta.

Tarikan Demon Slayer itu akan dibuka di Universal Studios Japan mulai 17 September tahun ini dan kekal dibuka hingga 13 Februari 2022. Selama enam bulan menginap di taman itu, Demon Slayer akan menemani taman tema Super Nintendo World yang baru dibuka. Super Nintendo World dibuka pada bulan Mac yang lalu dan memperkenalkan banyak tunggangan bertemakan permainan di seluruh francais Super Mario Bros. , termasuk Mario Kart dan Pulau Yoshi.

Peminat Demon Slayer yang bimbang tentang apa yang perlu dipakai semasa tunggangan hanya perlu melayari barisan pakaian Demon Slayer yang akan datang melalui kolaborasi dengan UNIQLO. 16 rekaan T-shirt baru yang menampilkan watak seperti Tanjiro, Zenitsu, Giyu dan banyak lagi boleh didapatkan mulai 30 Ogos di dalam talian dan di kedai-kedai UNIQLO terpilih.

Musim kedua Demon Slayer dijadualkan tayang perdana sebelum akhir 2021. Musim pertama anime itu tersedia untuk streaming di Netflix, Hulu dan Funimation, sementara filem Mugen Train boleh didapati secara eksklusif di Funimation.

Sumber: CBR

Leave a Reply

This Post Has One Comment

  1. Mark

    Thanks for your blog, nice to read. Do not stop.